• Turisztika

  Fő turisztikai vonzerők A tájegység, a legnagyobb kiterjedésű kárpát-medencei nagytájhoz, az Alföldhöz tartozik, teljes területe 1999 óta tájvédelmi körzet, egyedi védelem.
  tovább
 • Kulturális örökség, természeti környezet

  Bár épített örökségnek nem mondható, de a térség szempontjából legfőbb attrakciót a Paksi Atomerőmű Látogató Központja jelenti. Kiemelt vonzerőt képvisel még.
  tovább
 • Fesztiválok, rendezvények

  A térség legnagyobb rendezvénye a Paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál. A fesztivál komplex kikapcsolódást nyújt. Az 1993-ban indult sorozat hazánkban elsőként.
  tovább
 

Rólunk

A tolna megyei Bikácson is megkezdte működését a helyi TDM szervezet. A Dél-Mezőföld Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesülete azzal a céllal jött létre, hogy elősegítse a térség turisztikai fejlődését, hozzájárulva a térség gazdasági fejlődéséhez. A szervezet legfőbb feladatának tekinti a turisztikai szereplők: a turizmushoz közvetlenül, vagy közvetve kapcsolódó vállalkozások, turisztikai szolgáltatások tulajdonosainak, üzemeltetőinek; civil szervezeteknek; helyi önkormányzatoknak egy szervezetben való összefogását, elősegítve és ösztönözve a települések közötti hatékony együttműködést.

Az egyesület fő törekvései között szerepel tagsági körének bővítése, tevékenységének kiterjesztése az egész kistérségre. A turizmus fenntartható fejlesztéséhez szükség van ugyanis a térségi adottságokra épülő, azokat erősítő, jól működő turisztikai termékek kialakítására, markáns, egyedi idegenforgalmi arculat kialakítására.

A kitűzött célok csakis hatékony, példaértékű munkavégzéssel érhetők el, ezért egyesületünk kiemelt jelentőséget tulajdonít a dél-mezőföldi kistérségben fellelhető értékek összegyűjtésének, rendszerezésének, s ezek népszerűsítésének: elsősorban honlapján, ill. különböző szóróanyagokon és prospektusokon egyaránt.

Megújult irodánkban pedig munkatársaink szívesen állnak az ide érkező turisták és érdeklődők rendelkezésére: naprakész információkkal látják el őket; ezenfelül segítik a térségben működő, a TDM szervezethez csatlakozó turisztikai szolgáltatók munkáját. A minél hatékonyabb és eredményesebb munkavégzést elősegítve tanulmányutakat és továbbképzéseket szervez az egyesület tagjai számára, továbbá szakmai tanácsokkal látják el őket a pályázatokon való eredményes részvétel érdekében.

E törekvések jelentős mértékben javítják a turisták desztinációhoz köthető információkkal való ellátását, valamint emelik az ide látogatók megelégedettségét.