Épület átadó ünnepségünk

2013.10.19-én Egyesületünk ünnepélyes keretek között átvette felújított irodaépületét.

Az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszer keretében elnyert támogatásnak köszönhetően elvégeztük székhelyünk belső felújítását, mely a ’70-es évek vége óta üresen állt. Korábban papi lakásként működött, ma turisztikai iroda, konferenciaterem és oktató bázis került kialakításra. Az épületben továbbra is helyet kap az egyházi levéltár, a lelkészi hivatal, valamint itt található a Bikácsi Nőegylet székhelye is.

Az ünnepélyes átadón Konczné Kasos Erika, a Bikácsi Nőegylet elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Völgyi Tímea, egyesületünk elnöke mondott beszédet. Őt dr. Baksa Csaba, a Tolna Megyei Kormányhivatal igazgatója követte, aki köszöntőjében a turizmus fontosságára hívta fel mindenki figyelmét, hiszen nagyban elősegíti a vidéki gazdaság fejlődését, új munkahelyeket teremt, illetve javítja a helyiek életminőségét. Ezek  egyik mozgatórugója lehet egyesületünk, mint TDM szervezet. A megszépült épületet, valamint a benne dolgozókat Szabó Vilmos Béla esperes, Füller Mihály tengelici, valamint dr. Zsednai Józsefné bikácsi lelkész áldotta meg. Az ünnepélyes kulcsátadást követően pedig mindenki körbejárhatta az épületet, majd üdítő és harapnivaló várta a kedves vendégeket.

Ez úton is köszönjük mindenkinek, aki ezen a szép napon tiszteletét tette, és jelenlétével emelte az ünnepség színvonalát!

Megújult a parókia épülete Bikácson

Forrás: TelePaks TV