Turisztika

Látnivalók, nevezetességek, műemlékek

Szent László templom

Géderlak lakóinak túlnyomó többsége római katolikusnak vallja magát. 1771-ban épült az a római katolikus templom, amelyet Szent László király oltalmába ajánlottak. Műemlékvédelem alatt áll, jelenlegi formáját 1808-ban nyerte el, amikor Kollonich László báró kalocsai érseknek köszönhetően felújították. Ezt követően az 1862-es árvíz után szorult helyreállítása. Berendezése a XIX. század első felére jellemző, az oltárkép 1884-es. Belsejét 1930-ban újították fel, a faliképek is ebből az időből származnak. A templom előtt található az első világháborús áldozatok tiszteletére állított emlékmű.

Millenniumi Emlékpark

Géderlak egyik leglátványosabb fejlesztése a Millenniumi Emlékpark, amely nevének megfelelően 2000-ben készült el. Megépülése óta kitűnő helyszínt ad a különböző kültéri rendezvényeknek, többek között a Géderlaki Falunap szabadtéri programjainak is, hiszen minden adott hozzá, hogy horgászversenyt, főzőversenyt, gyerekprogramokat, sporteseményeket rendezhessenek a területen.

Sportcsarnok

A településen az elmúlt néhány évtizedben egy pillanatra sem álltak le a fejlesztések. A ‘90-es évek legnagyobb újítása az 1000 négyzetméteres városi sportcsarnok felépítése volt, melynek különlegessége, hogy homlokzata parasztbarokk stílusban készült, belseje viszont minden korszerű elvárásnak megfelel.

Sportesemények, bajnokságok, sportszövetségek bevált helyszíne, emellett iskola rendezvényeknek, például szalagavatóknak ad otthont.

Faluház

A géderlaki Faluház a helyi lakosok igényeit igyekszik kiszolgálni. Rendszeresen otthont ad a 2008-ban újraalakult géderlaki Hagyományőrző Együttes műsorainak. A falu fontos eseményei közül is zajlik itt néhány, például a falunap beltéri programjai.

Kobolya-horgásztó

A térség horgászainak kedvelt helye a géderlaki Kobolya-horgásztó. Az ide látogatók pontyot, amurt vagy csukát foghatnak a tó 1,2 hektáros területén. A helyi horgászegyesülethez a Kobolya-tó mellett a Tubi-tó és a Millenniumi Emlékpark halneveldéje tartozik.

Duna-part

A folyó közelségéből is előnyt kovácsolt a falu. A Duna partja a helyiek számára is igen kedvelt strandolóhely, de a turisták számára is vonzó terület. Emellett a Szelidi-tó és a változatos állatvirágáról ismert Gemenci erdő is egy órányi távolságra található.