Befejezett projektek: Leader térségek közötti együttműködés – Turisztika

A LEADER térségek közötti együttműködés keretében Egyesületünk négy pályázati támogatással megvalósuló projektben is közreműködött, melyekről egy korábbi bejegyzésünkben olvashattak. (Újabb sikeres pályázatok )

A projekteket az együttműködésben részt vevők sikeresen befejezték, az egyes projektek az együttműködési megállapodásban vállaltak szerint sikeresen megvalósultak.

Egyesületünk egy tájház jellegű kiállító épületet alakított ki, melyben „kulcsos szoba” is kialakításra került. Ez utóbbi a településre, ill. a mikro-térségbe látogatóknak kínál olcsó szállást. Emellett térségi kiadvány is készült, melyben az együttműködő települések turisztikai kínálata jelenik meg.

Vajta Község Önkormányzata a település vonzóbbá tétele, a településkép javítása, az idegenforgalmi vonzerő növelése érdekében köztéri hulladékgyűjtőket, köztéri padokat, köztéri virágládákat helyezett el, valamint felújította a főtéri hősi emlékművet, és az emlékmű körüli sétány díszburkolását is elvégezte.

A Pálfai Öreghegyi Borkedvelők Baráti Köre a projekt keretében két rendezvény előkészítését és lebonyolítását vállalta, így került sor a II. Pálfai Pinceszer (2014. május 31.), valamint II. Sió Rock fesztivál (2014. augusztus 9.) megrendezésére.

Cece Nagyközség Önkormányzata az együttműködés keretében felújította a Csók István Múzeum parkját; köztéri hulladékgyűjtőket, köztéri padokat és köztéri virágládákat helyeztek ki, valamint elvégezték a múzeum udvarának díszburkolását is.

Sárvíz Helyi Közösség  a projekt megvalósítása során segítette az egyesület, mint koordináló szervezet munkáját az együttműködő partnerek összefogásában, koordinálásában, ill. azok információival való ellátásában.  Részt vett a Pálfai Borbarátok által szervezett rendezvények bemutatásában, népszerűsítésében, valamint munkájának megkönnyítése érdekében megvásárolt egy Samsung Galaxy Tab 4  típusú táblagépet.